Pečena bundeva sa medom

Mogla bih sad da vam solim pamet koliko je bundeva zdrava, ali neću. Isto tako mogla bih da vam pričam kako sam je oduvek obožavala, ali nisam. Kad sam bila klinka nisam je podnosila (pojma nemam zašto kad je divnaaaa ), danas je OBOŽAVAM! I spremam je što više mogu, guram i gde treba i gde ne treba. I tako sam rešila da pokušam sama bez ikakvih recepata da je spremim prvi put pečenu.

Dakle ovako, potrebno vam je :
– onoliko bundeve koliko želite da ispečete, ona malo kalira tokom pečenja, najbolje je da kupite onu okruglu, sa rapavom svetlom korom , stambolkom je zovu.
– med, najbolje je livadski
– cimet
– šećer
– malo ulja

Pečena bundeva sa medom

Pečena bundeva sa medom

Priprema:
– zagrejete rernu na 200 stepeni, bundevu lepo operete i malo je pouljite, stavite u tepsiju da se peče. Moj savet je da ne stavite jako debelo parče, jer će mu trebati dosta vremena da se ispeče. Nisam je gulila, lepša mi je sa korom. U zavisnosti od toga koliko je debelo parče vreme pečenja će biti duže ili kraće, tu negde od 20 minuta do pola sata. Pre nego bude skroz pečena, a to ćete najbolje videti po tome da li je i dalje čvrsta ili mekana, stavila sam preko 2 kašike šećera da se karamelizuju. Kada je izvadite iz rerne, polijete svako parče sa kašičicom meda i cimeta po ukusu.
Nema lepše poslastice,prave jesenje i toliko zdrave.
Prijatno!